Del

Mange har sikkert kjent på følelsen av maktesløshet når flyselskapene sier at du selv har ansvaret, og de ikke kan hjelpe deg med verken forsinkede fly eller forsvunnet bagasje. I Norge finnes det et selskap som heter Airhelp, der Eirik Haukebø står i spissen. Han har på vegne av fortvilte passasjerer hentet inn hele 25 millioner kroner fra diverse flyselskap. Torsdag ble han intervjuet av Aftenposten, og han unne fortelle at han er svært overrasket over hvor store summer selskapet har hentet inn på sitt første driftsår.

– Beløpet ville ha vært langt høyere hvis alle som har blitt rammet av problemer på sine flyreiser hadde vært klar over sine rettigheter. Nordmenn har flere hundre millioner kroner til gode hos flyselskapene. De er bare ikke klar over det og at de har krav på kompensasjon i slike saker, sier Haukebø til Aftenposten.

Selskapet Airhelp har kun driftet i ett år, men har klart å hente ut så mye som 25 millioner kroner i erstatning til norske passasjerer. Foto: Airhelp
Selskapet Airhelp har kun driftet i ett år, men har klart å hente ut så mye som 25 millioner kroner i erstatning til norske passasjerer. Foto: Airhelp

Ikke gratis

Men det er selvsagt ikke gratis å få hjelp av Airhelp. Du kan ha krav på inntil 600 Euro per person etter at flyselskapene har rotet det til for deg. Av denne summen trekker Airhelp en fjerdedel av pengene. Utgangspunktet for erstatningen er satt av EU. Reisende har krav på kompensasjon dersom reisen er utsatt med over tre timer, flyreisen er kansellert, eller selskapet har overbooket, skriver Aftenposten.

– I dag er det grovt sett bare forsinkelser og innstillinger på grunn av uvær og terror som er unntatt fra krav om å betale erstatning. Ferske rettsavgjørelser viser at flyselskapene veldig ofte ikke kan skylde på teknisk svikt eller andre akutte hendelser for å unndra seg erstatningskrav, sier han.

Kompliserte regler

Et komplisert regelverk setter mange ganger en stopper for at passasjerene orker å gå til krig mot flyselskapene. Derfor slipper flyselskapene svært ofte unna.

Airhelp har det siste året hjulpet hele 8000 nordmenn med sine saker. De har klart å få ut erstatninger helt opp mot 30.000 kroner i enkelttilfeller. Selskapet har også en god statistikk, da ni av ti erstatningssaker har gått gjennom. Det skal også finnes eksempler på saker de har klart å få gjennom, som selskapene tidligere har avslått.

– Det har nok sammenheng med at flyselskapene vet at vi kjenner reglene, og ikke fremmer krav som ikke kan sies å være innenfor regelverket. Derfor går det også stadig raskere å få en avgjørelse, sier Haukebø.

Det er naturlig nok SAS og Norwegian, som de to største selskapene i Norge, som får de fleste kravene mot seg.

Skriv en kommentar