Del

I Ukens Bilde presenterer vi et fly eller et annet luftfartsobjekt, og gir deg den grunnleggende informasjonen om det vi ser. Kanskje lærer du noe nytt, eller blir det noe du nikker gjenkjennende til? Vi håper det blir begge deler!

Intet er mer naturlig enn å åpne denne faste spalten med kanskje den største av alle flygende legender; Supermarine Spitfire.

DSC_0180
SE-BIR på Kjeller flyplass. Foto: Tore Aune / Luftfart.Media

Dagens bilde viser Biltemas Spitfire, versjon LF Mk.XVI. Flyet er bygget i Castle Bromwich, England, i 1945. Flyet ble ferdig idet andre verdenskrig tok slutt, og har derfor aldri vært i strid. Det er en av grunnene til at vi kan nyte denne skjønnheten i så god stand i dag. Flyet ble satt bort til 1949, og fikk kun tre år i aktiv tjeneste før det igjen ble parkert i 1952.

Rå kraft

Flyet er utstyrt med den klassiske Royce Merlin-motoren, som er utviklet i England. Samme motor ble produsert også i USA under navnet Packard Merlin. De første versjonene hadde drøyt 900 hestekrefter, mens senere forbedringer på motorene gjør at de kan yte oppimot 1700 hestekrefter.

Biltemas Spitfire, callsign SE-BIR, flys ofte av Pär Cederqvist, en veteran som har fløyet både A32 Lansen og J35 i det svenske Flygvapnet.

Per
Pär Cederqvist, pensjonert jagerflyger, er ofte å finne bak spakene på Biltemas Spitfire. Foto: Biltema

Spesifikasjoner:

Motor: Packard Merlin 266
Starteffekt: 1580 hk
Spennvidde: 11,2 m
Lengde: 9,6 m
Maks startvekt: 3,4 ton
Maks hastighet: 660 km/h
Maks rekkevidde: 815 km

Kilde: Biltema

Skriv en kommentar