Del

Denne historien må kunne sies å være en av de mest utrolige innen norsk luftfart. Den strekker seg helt tilbake til 21. juni 1985. Braathens SAFE flight 139 sto klar ved gaten på Værnes. Boeing-maskinen skulle bare en kort tur til Fornebu utenfor Oslo.

Bakerst i kabinen satt en 24 år gammel mann fra Karmøy. Dagen før var han uteksaminert fra en kristen videregående skole i Trondheim. I bagasjen hadde den unge mannen med seg et våpen. Dette var i ei tid lenge før sikkerhetskontrollene ble innført på norske flyplasser, og passasjerer kunne i praksis ta med seg hva som helst inn på flyene.

Da maskinen var kommet opp i lufta, trakk den unge mannen fram våpenet. Han tilkalte en flyvertinne som han ba informere kapteinen om at flyet var kapret, samt at det var plassert ut eksplosiver flere steder i flyet. Videre på ferden krevde 24-åringen å bli forsynt med øl.

Her har kapreren, til venstre, overgitt seg til poltiet. Skjermdump: NRK
Her har kapreren, til venstre, overgitt seg til politiet. Skjermdump: NRK

Politimann kjente kapreren

Reidar Karlsen var lufthavnsjef på Fornebu for 30 år siden. Han husker godt denne dagen.

– Det som skjedde var at jeg fikk en telefon fra tårnet om at et fly var på vei til Fornebu, og det var kapret, sier Karlsen til Budstikka.

Bærums-avisen omtalte kapringen 21. juni 2015. 30 år etter at Norges første kapring var gjennomført.

Karlsen beordret tårnet om å ta ned flyet på vanlig måte, og føre det bort mot den gamle rusegropa på Fornebu. Dette i tilfelle det skulle bli en større skyteaksjon. Politiets beredskapstropp ble sendt ut, men disse måtte trekke seg tilbake da kapreren fikk øye på dem. Han hisset seg så opp at politiet så ingen annen utvei enn å trekke seg tilbake.

Braathens LN-SUG ved navn Harald Gille var maskinen som ble kapret 21. juni 1984.
Braathens LN-SUG ved navn Harald Gille var maskinen som ble kapret 21. juni 1984.

Flyplassen ble stengt, og flyet sto omlag 700 meter fra terminalbygget på den gamle hovedflyplassen i Norge. Budstikka skriver at folkemengdene på Fornebu bygget seg opp, men det var ingen sjanse for at Reidar Karlsen ønsket å gjenåpne lufthavna før situasjonen var avklart.

– Vi fikk etter hvert kartlagt hvem kapreren var, og vi fant ut at en av passasjerene var politi, og tilfeldigvis kjente kapreren. Det hjalp med kommunikasjonen mot kapreren, sier Karlsen til avisen.

Senere viste det seg at våpenet mannen hadde med seg, var en luftpistol av typen Gamo Falcon som dagen i forveien var kjøpt i Trondheim sentrum.

Overga seg

Den utrolige historien endte godt, men på en særdeles merkelig måte. Etter å ha konsumert øl hele veien fra Værnes til Fornebu, gikk kapreren til slutt med på å overgi seg. Dette mot at han fikk en kald øl når han kom ut av flyet.

– Men det var en lang vei dit, og en lang prat. Til slutt overga han seg, og gikk med på å komme ut mot å få en kald pils, husker Reidar Karlsen.

I etterkant viste det seg at hendelsen var et rop om hjelp. 24-åringen hadde hatt en vanskelig oppvekst, og ønsket hjelp fra samfunnet, og oppmerksomhet rundt sin sak. Kapringen skal ha vært gjort spontant, og planen var egentlig å ta gisler på et hotell i Oslo. Passasjerene som ble rammet av den spontane handlingen fikk ikke vite om kapringen før flyet sto på bakken og ble omringet av Oslo-politiet. Mannen ble dømt til tre års fengsel, og fem års sikring.

LN-SUG ble plassert i rusegropa på Fornebu, langt unna terminalbygget. Skjermdump: NRK
LN-SUG ble plassert i rusegropa på Fornebu, langt unna terminalbygget. Skjermdump: NRK

Forhandlingene ble foretatt av to politimenn som befant seg i tårnet. Kapreren ba om å få snakke med daværende statsminister Kåre Willoch og justisminister Mona Røkke. Målet var å få satt i stand en pressekonferanse på Fornebu, slik at han kunne få formidlet sin situasjon ut til det norske folk. Men en time etter landingen slapp han altså 70 av gislene ut av Boeing 737-205-maskinen til Braathens. Dette skal ha vært personer som påsto at de hadde overganger til andre flyvninger, og derfor måtte få lov å forlate.

I andre medier på internett er mannen, som nå er i midten av 50-årene, omtalt med navn. Luftfart.Media ser ingen hensikt i å gjengi mannens navn. Vi mener denne belastningen er unødvendig å pålegge mannen som allerede i en alder av 17 år ble definert som alkoholiker. Vi har dog forsøkt å finne Norges første flykaprer, men foreløpig har vi ikke lyktes med dette.

Du kan også lese NRKs versjon av saken her.

Skriv en kommentar