Del

Cessna Aircraft Company annonserte tirsdag at de har sluttført innledende motorkjøringstester på den nye Citation Longitudes Honeywell HTF7700L turbofan-motorer. Testen legger siste sten på plass før prototypens første testflyging i løpet av de neste ukene. Testen verifiserte fungerende motorstart, fuel-system og auto-throttle, i tillegg til betjening av avionikk- elektriske- og hydrauliske systemer.

Nederst i saken finner du video.


Snart på vingene

«Motorkjøringstestene er en av de siste milepæler før første flyging,» sier Scott Ernest, president og CEO i Textron Aviation (Cessnas morselskap, journ. anm.)
“Dette steget demonstrerer flyets og systemenes modenhet. Etter dette vil vi utføre en serie funksjonalitets- og strukturtester på flykroppen, også dette som forberedelse til første flyging. Progresjonshastigheten på Longitude-programmet demonstrerer vår effektive utviklingsprosess,» sier Ernest.
Citation_enginerun
Fra motorkjøring på Cessnas anlegg i Wichita, Kansas
Foto: Cessna Aircraft

Hurtig progresjon

Cessna ferdigstilte vinge og skrog på den første Longitude-maskinen i mai, kun seks måneder etter å ha offentliggjort detaljer om mellomklasse-jetmaskinen, og det ble satt strøm på det elektriske systemet for første gang i juni.
Flyet skal levere maksimal passasjer-komfort for opptil 12 pax. Laveste kabinhøyde blir 5 950 fot. Maksimal cruise-speed blir på 476 knop, og maksimal rekkevidde 3 400 nautiske mil på høyhastighetsflyging. Cockpit vil være fundamentert på en ny generasjons Garmin G5000 flight deck.

Her kan du se Cessnas promo.

Skriv en kommentar