Del

Airbus flaggskip A380 sliter i motvind. Markedet vil ha mindre fly som er mer drivstoffvennlige, og da må de store fuglene vike. I juli annonserte Airbus at de etter 2018 kun vil produsere én maskin i måneden. Noe som er ei halvering fra dagens produksjonstempo.

LES OGSÅ: Boeing varsler stopp i produksjonen av luftens dronning

Airbus er ikke alene om å slite med gigantflyene sine. Boeing har også annonsert at det går mot slutten for ikonet 747, eller jumbojeten om du vil. De siste tre årene har Boeing kun mottatt rundt 20 ordrer på flyet. Fra september vil de kun produsere én maskin hver annen måned. Fra 2019 ser det derimot ut til at Boeing planlegger å kutte hele produksjonen.

Men det som synes å være enda verre, er at de kan ende med én maskin hver andre måned fram mot 2019, for så å kutte hele produksjonen av dobbeltdekkeren.

Flere flyselskap sliter med store konstnader knyttet til vedlikehold, og spesielt retter kostnadene seg mot motorene på A380. Selv om det nå spøker for A380, vil nok den store fuglen være å se i lufta i mange år framover. Mange flyselskap har nemlig ytret ønske om å kjøpe brukte A380 som kan bygges om til deres behov, ifølge Aviationweek.

Skriv en kommentar