Del

Stort bilde: Leserfoto fra avisen Norran
OPPDATERING NÅ:
– Det er helt normalt at det oppstår røyk i helt nye bremser, som dette flyet var utstyrt med, sier kommunikasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til Luftfart.Media.
Det var tidligere i dag at det oppsto dramatikk på Skellefteå lufthavn da brannbiler rykket ut og spylte ned det rykende understellet på flyet.

– I slike tilfeller rykker flyplassens brannbiler ut og nedkjøler, sier Johansen. Dermed ble det nok en støkk for passasjerene, men det hele endte godt.

Tidligere i dag:
I følge brann- og redningstjenesten i Skellefteå i Sverige begynte det å brenne utvendig, i flyets understell. Brannen skal ha oppstått i landingsfasen, melder den svenske avisen Norran.

– De 79 passasjerene måtte bli sittende i flyet under slukkingen, men de er nå evakuert. Stemningen var relativt rolig. Flyplassens brann- og redningstjeneste har slukket, og deretter stått standby. Etter det har vi ikke behøvd gjøre noe, sier Daniel Haarala ved redningstjenesten i Skellefteå.

Han sier at det er sjelden det går alarm om flyhendelser. – Denne gangen virker det som om det har gått veldig bra, sier han til avisen.

SAS har ennå ikke kommentert hendelsen. Årsaken til brannen er ikke avklart. Det er ikke meldt om skadde i hendelsen.

Skriv en kommentar