Del

Bestiller du hotellrom kort tid før ankomst? Du er ikke den eneste. Hele 42 prosent av Berg-Hansen sine kunder bestiller hotellrom når det er mindre enn én uke til ankomst.

 Skal vi tro de norske hotellkjedene lønner det seg å planlegge sine hotellopphold i god tid. «Vær tidlig ute, da får du de rimeligste hotellprisene!». Høres det kjent ut? Vi har sjekket nærmere 200.000 romdøgn bestilt gjennom Berg-Hansen så langt i år. Tallene viser at hotellprisene varier minimalt om du bestiller mellom 7 og 30 dager før ankomst.

Når lønner det seg å bestille hotellrom?
Når det er mellom 7–30 dager før ankomst. Her får du de mest lønnsomme hotellprisene. Vi ser også at mandager er den beste dagen å bestille hotellrom på. Her er gjennomsnittprisen noe lavere enn resterende ukedager.

Lønnsom

Ser vi tilbake på 2015 betalte våre kunder i gjennomsnitt 17 prosent mer om de bestilte rom én dag før ankomst. Så langt i 2016 er det 8 prosent dyrere å bestille hotellrom samme dag som ankomstdato. Det er med andre ord ikke så smart å være ute i siste liten. Det er også relativt dyrt å bestille 1-6 dager før ankomst.

Flere hotellrom å velge mellom – kamp om kundene Det er flere hotellrom tilgjengelig enn tidligere. Det dukker stadig opp nye hoteller og flere hoteller utvider sin romkapasitet. I 2015 økte romkapasiteten i de største norske byene med 4 prosent. Det er sjeldnere at de norske hotellbyene er fullbooket og dette vet de reisende. Kanskje er det derfor stadig flere bestiller hotellrom senere.

Thon Rosenkrantz Bergen

Det vi nå ser er at hotellene i større grad kjemper om kundene, også de som er ute i siste liten. Vi vet at tirsdager og onsdager er de travleste hotelldagene, men disse dagene fyller seg ikke like raskt som tidligere. Tidligere var det vanskeligere å finne ledige rom disse dagene, mens nå selges rommene oftere når det er kort tid til ankomst.

Det finnes unntak
Det er fortsatt noen norske byer som opplever stor forespørsel i forhold til den totale romkapasiteten i byen, spesielt i Nord-Norge. Her vil det være lurt å bestille hotell noe tidligere. Samtidig ser vi at våre kunder er flinkere til å planlegge sine hotellopphold i utlandet, noe som er lurt. Her bestilles hotelloppholdet gjerne to/tre måneder før ankomst.

Endringer i de største hotellbyene
I Trondheim er Britannia stengt for renovering. I september stenger Hotel Norge i Bergen og Radisson Blu Atlantic i Stavanger. I januar 2017 stenger Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Dette gir selvfølgelig mindre romkapasitet som igjen kan gjøre det dyrere å vente med å bestille hotellrom.

5 anbefalinger

  1. Bestill hotellrom 7-30 dager før ankomst.
  2. Sjekk alltid hotellprisene den dagen du vet at du skal på reise. Det kan være en travel periode i byen du skal til som gjør at prisene er høye, og i perioder med høy etterspørsel etter hotellrom så blir ikke prisene noe lavere.
  3. Ikke bestill restriktive hotellrom som ikke kan kanselleres når det er mer enn 30 dager før ankomst.
  4. Sjekk gjerne hotellprisen en uke før ankomst. Kanskje ligger det en bedre deal ute.
  5. Det lønner seg å benytte seg av avtalepriser.

 

 

Scandic Nidelven

Skriv en kommentar