Del

Den 5,5 tonn tunge Nasjonalgarde-Apachen hadde vært uheldig og satt seg fast i en risåker like ved Baytown i Texas på torsdag. Det hele så ganske håpløst ut, helt til den fikk hjelp av en større og sterkere kamerat. En Chinook kom til stedet og fikk etter litt prøving og feiling løftet den mindre maskinen inn på tørrere grunn, melder avweb.com.

Apachen hadde foretatt en sikkerhetslanding etter det Nasjonalgarden oppgir var en mindre teknisk feil under flyging.
Landingen i risåkeren førte til at maskinen sank understells-dypt, og der ble den sittende et par dager i påvente av en løsning. Den kom altså i form av en Chinook, som uten problemer kan løfte det dobbelte av Apachens vekt.

Bortsett fra Apachens noe sårede stolthet kom ingen til skade i hendelsen.

Her ser du løftet.


Og her settes Apachen trygt på plass hjemme.

 

Skriv en kommentar