Del

– En stadig tilspisset konkurranse i europeisk luftfart kan snart fremtvinge sammenslåinger, sa Carolyn McCall, CEO i easyJet, og Willie Walsh, CEO i det British Airways-eide IAG i forrige uke.

En mulighet, sier lederne, er at det vil bli flere billigselskaper som står for lokale tilbringertjenester for de store long haul-selskapene.
Lave drivstoffpriser har ført til voldsom vekst i kapasiteten på europeiske ruter, og markedsekspansjonen har vært den høyeste på 10 år. Det er forutsett en kapasitetsvekst på hele åtte prosent de neste seks månedene, melder Reuters.

Samtidig fører den økte konkurransen til uunngåelig prisfall på billetter. – Dette er selvsagt godt nytt for passasjerene, men dårlig nytt for selskapet, sier McCall og Walsh.

Carolyn McCall sa at hun forventet mer sammenslåing i de neste 12 til 18 månedene, hvor svakere flyselskaper vil lide sterkest under de tøffe rundene, etter hvert som fordelen med lave drivstoffkostnader går med i forhandlingene om overtagelser.

Willie Walsh, IAG, sa at hans selskap ikke i øyeblikket er på jakt etter en konsolideringspartner.

– Jeg tror det er flyselskaper der ute som gjerne vil innlemmes i et større selskap. Jeg hører fra dem hele tiden, sa Walsh, som har vært Europas mest aktive oppkjøper av mindre selskaper de siste fem årene.

 

Stort foto: seekingalpha.com

Skriv en kommentar