Del

Luftfart.Media ble lansert 1. august 2016, og var i starten et hobbyprosjekt for gründer Espen Bless Stenberg. Han er utdannet journalist, og jobbet til daglig som frilansjournalist for diverse dagsaviser i Nord-Norge.

Etter bare få dager ut i hobbyprosjektet, som nå begynte å ta form av nettavis, skjønte Stenberg at luftfartsnyheter er noe som interesserer svært mange. Lesertallene var uventet høye de fire første ukene. Resultatet for august ble hele 45.000 unike lesere. 

Det var helt uventet at lesertallene skulle være så høye allerede den første måneden. Uansett svært gledelig for oss, og et bevis på at det finnes et lesermarked der ute som tørster etter rene nyheter om luftfart, sier Stenberg. 

Forsterket stab
Innen en måned måtte staben forsterkes. Tore Aune fra Oslo ble hentet inn. Aune har lang fartstid som forfatter og journalist, men viktigst av alt; han er levende opptatt av luftfart og flyging, og har blant annet en nær fullført trafikkflygerutdanning i bagasjen fra mange år tilbake. Aune har bidratt med mer kompetanse og tyngde, og bredere kunnskap i redaksjonen som teller to personer. 

Vi har nå gjort alvor av hobbyprosjektet. Derfor har vi nå registrert det som selskap. Selskapet har naturlig nok fått navnet Luftfart.Media DA, sier Stenberg. 

Espen Bless Stenberg vil få det redaksjonelle ansvaret, og sørge for digital utvikling. Tore Aune vil få ansvaret for den daglige drifta. 

I en liten bedrift må begge ta ansvar på tvers uansett. Begge vil bidra til redaksjonelt innhold i oppstartsfasen, sier Stenberg.

Nøyaktig og etterrettelig.
Men hvordan er det med inntekt for avisen? Jo, det har allerede kommet på plass en del annonsører, men for Luftfart.Media er det innholdsmarkedsføring som vil være satsningsområde. Ifølge Tore Aune er det flere som er villige til å annonsere.

– Vi ser allerede at interessen for redaksjonell annonsering er til stede hos mange. Luftfartsbransjen er større enn man kanskje skulle tro, og favner alt fra utstyrsleverandører til selskaper, reiseoperatører og statlige instanser, sier Aune.

– Som rendyrket kanal har vi et stort arbeid å gjøre, og det vil naturlig nok ta tid å finne den rette formen på det. Leserne våre er til dels svært kunnskapsrike og krever nøyaktighet og etterrettelighet. Det skal vi selvfølgelig gi dem. Leserne er vårt aller viktigste kompass, og vi har et ansvar for å lytte til dem med begge ørene. Det vi deler med dem er interessen for feltet, og det er en veldig sammensveisende faktor.

Skriv en kommentar