Del

Nå kommer den oppgraderte versjonen av Russlands Mi-28 “Havoc”. Den nye modellen blir hetende Mi-28N, og har ambisjoner om å måle seg med Boeings AH-64 Apache-helikopter.

Russlands vise-forsvarsminister Yuri Borisov besøkte Mil Moscow Helicopter-fasiliteten i dag 13. oktober, melder Russian Helicopters – morselskapet til Mil Moscow Helicopter – i en pressemelding.

russian_air_force_kamov_ka-50
Kamov KA-50 har fått stor oppmerksomhet, og har bidratt til å stille Mi-28 noe i skyggen. Foto: Wikipedia

Mi-28 har fått noe stemoderlig behandling i forhold til angrepshelikopteret Kamov KA-50, som har nytt stor suksess. Det kan se ut som om denne oppgraderingen er et forsøk på å gjøre Mi-maskinen relevant igjen.

Det er ved Mil Moscow Helicopter at den moderniserte Mi-28N skal gjennom sitt testprogram, og i nærvær av Borisov ble helikopteret demonstrert.
– Det oppgraderte helikopteret er et høyeffektivt angrepshelikopter som er i stand til å løse en lang rekke oppgaver, fra luftrekognosering og målutvelgelse til ødeleggelse av både bakke- og luftmål, sier Russian Helicopters administrerende direktør, Alexander Mikheev.

Helikopteret er utstyrt med nytt navigasjonsutstyr og kontrollsystem med hurtigere prosessor, og pilot og våpenoperatør skal være beskyttet i et compartment som skal kunne motstå direkte treff fra 20 mm ammunisjon, hevder produsenten.

Stort foto: Mi-28N, «Night Hunter»
Foto: Russian Helicopters