Del
Sponset innhold fra Luftfartsskolen

Hva har Anna Kjos, Vegard Ylvisåker og Harald Martin Brattbakk til felles?
De har alle tatt flygerutdanning ved denne skolen. Det kan du også gjøre.

– Fuel selectors .. ON, power levers .. IDLE, Parking brake .. SET …
Instruktøren i høyresetet nikker tilfreds etter hvert som eleven stødig jobber seg gjennom preflight checklist. Lista er bestandig fremme, men det går smidigere for hver gang. Snart sitter det, men det har krevd pugging, av og til sittende i cockpit alene på fritiden, trygt parkert i hangar.
Det er ikke lenger karrieremessig risikosport å utdanne seg til pilot. Markedet gjenspeiler stadig behov for nytt blod, selskapene flyr som aldri før og flere steder er det aldersavgang som skaper nye plasser.

lfs10
Head of Training, Einar Thune Iversen (ved propellen) og student Stian Steinsli klargjør et av skolens Diamond-fly for en ny tur. Foto: Luftfartsskolen

Norges eldste

Luftfartsskolen, Norges eldste sivile flyskole, ligger ikke mer enn 15 minutters kjøring fra Oslo. Kjeller flyplass er ideell som skolebase, sier administrerende direktør Thor Alvik.
– Med bakgrunn i skolens sentrale beliggenhet har vi lykkes med å tiltrekke oss noen de beste lærekreftene innen industrien. Mange med flere tiårs erfaring fra intern opplæring av piloter i større selskap som SAS, CAE og BA for å nevne noen, forteller han.

 

Mange kjente navn

Det har heller ikke manglet på kjente elever. Både Bjørn Kjos´ datter Anna og tidligere fotballproff Harald Martin Brattbakk har tatt sin utdanning her. Begge flyr i dag for Norwegian. Intet mindre enn to brødre Ylvisåker, Vegard og Bjarte, valgte Luftfartsskolen. Førstnevnte er fortsatt i showbiz, sistnevnte er helikopterpilot via utveksling i USA. I tillegg har Lasse Kjus, Harald Huysman og Frode Kippe studert til privatflyger ved skolen.
Sjef Thor Alvik ler litt. – Det er jo artig det, men vi legger selvfølgelig ikke noe vekt på om folk er kjent eller ikke. Det viktige er at man egner seg. Og det gjør alle disse. Her er vi kun blivende flygere og instruktører, understreker han.

Godkjent i Lånekassen

Luftfartsskolen er en offentlig godkjent flyskole (ATO) som både tilbyr trafikkflygerutdanning og utdanning til privatflygersertifikat. Skolens yrkesutdanningstilbud er godkjent av NOKUT og organisert som fagskolestudium med studielånsrett i Lånekassen.

lfs15
Det er ingen detaljer som forbigås under preflight-check. Foto: Luftfartsskolen

Skolen ble stiftet i 1972 og har gjennom snart 45 år utdannet et betydelig antall kandidater til norsk og internasjonal luftfart.
– Vi benytter topp moderne fly, både én- og tomotors Diamond DA 40 og DA 42, ved siden av å drifte egen simulatororganisasjon (FSTD) med tre forskjellige flytyper, både en- og to-motors. Trafikkflygerutdanningen inneholder ca. 230 flytimer pluss MCC-kurs, forteller Alvik.

 

Topp utstyrt med moderne fly

 Og det er snakk om en skole i ordets rette forstand. Her får elevene faste instruktører, og undervisningen foregår i velutstyrte klasserom i tillegg til flygingen. Skolen har egne undervisningsplattformer og til og med eget forlag som mange sikkert har stiftet bekjentskap med; Pilotforlaget, som utgir undervisningsmateriell.

– Gjennom oss kan eleven også delta i utvekslingsprogrammer i samarbeid med partnerskole i USA. Her kan studentene både få instruktørutdanning og instruktørpraksis, sier Alvik.

Pengene tilbake-garanti

lfs2
Assistant Chief Flight Instructor Tommy Flakk og student Denniz Berge har akkurat landet etter nok en lærerik flytime i skolens tomotors Diamond DA 42. Foto: Luftfartsskolen

Pris er alltid et spørsmål innenfor sivil pilotutdanning. Også her utmerker Luftfartsskolen seg positivt: – Flere flyskoler opererer med priser på rundt en million kroner. Luftfartsskolen har derfor fokus på å kunne tilby en prisgunstig utdanning av høyeste kvalitet. Normalt fullfører Luftfartsskole-studentene i Norge i dag på rundt NOK 650.000,-.
Men det er ikke bare på pris at Luftfartsskolen vil skille seg ut. – Vi har et kompromissløst krav om bransjeerfaring blant instruktørene, og i tillegg screener vi elevene for å være sikre på at dette faktisk passer for dem. Vi praktiserer også en «pengene tilbake»-garanti og løpende betaling, slik at man ikke må ut med en hel sum ved oppstart. Vi opplever at dette er suksessfaktorer som gjør at elevene velger oss, avslutter Thor Alvik.

– Engine Master … ON, Propeller area … CLEAR, Start key…. START. Eleven har lest seg ferdig og tenner motorene. De våkner til liv med en hissig brumming. Det smiles i cockpit. Nå skal det flys. Det er tross alt det det hele handler om.

Dette er opptakskravene til Luftfartsskolen:

  • Kvalifisere gjennom resultater fra ekstern SIAP-test (egnethetsprøve) og inneha generell studiekompetanse.
  • Ha en dedikert og målrettet holdning
  • Være over 18 år
  • Bestå allmenn legesjekk for piloter.

 

Stort foto: Simulatoren tillater flyging under en rekke forhold, og er et spennende og lærerikt treningsverktøy.

Vil du vite mer? Besøk flylfs.no

 

Sponset innhold fra Luftfartsskolen
 

1 kommentar

Comments are closed.