Del

Fire RAF Typhoon-jagerfly ankommer Japan i neste uke. Dette blir deres første samøvelse med de japanske selvforsvarsstyrkene, som nå knytter sterkere bånd til allierte etter økt spenning mot Kina.

Den kinesiske militæraktiviteten i Sørkinahavet har økt i det siste. Japanske myndigheter er bekymret, og ønsker nå mer samøving med sine allierte. Britene stiller i første omgang med disse fire jagerflyene.

– Hensikten med denne øvelsen er å øke de japanske selvforsvarsstyrkenes taktiske kompetanse og å styrke Japansk-Britisk forsvarssamarbeid. Vi har inegn spesielle regioner eller land i tankene, sier det japanske forsvarsministeriet diplomatisk til The Guardian.

misawa_004

De britiske jagerflyene skal oppholde seg ved Misawa Airbase mens de er i Japan, men skal også til Sør-Korea for samtrening der.
Foto: Wikipedia