Del

Her er siste nytt fra foreningen. Vi velger å gjengi deres nettsidesak i sin helhet her. Se også link til giversiden nederst.

Det har ikke gått mye tid siden den tragiske brannen på Geiteryggen der blant annet to Yak-52 gikk tapt. Foreningen har jobbet intenst med nye fly og vi var utrolig heldige at nettopp en meget fin Yak-52 skulle være tilgjengelig her i Norge for kjøp nå. Vi kan idag stolt informere at foreningen nå kommer til å starte neste sesong med minst to fly!

brann-rwon
Brannen rammet frivillighetsmiljøet Russian Warbirds hardt. Det var bare Antonoven som unnslapp flammene. Nå jobbes det utrettelig med å stable forening og miljø på bena igjen. Foto: RWoN

Lørdag ble det inngått avtale om eierskifte av Yakovlev Yak-52 LN-HDA. Etter den tragiske brannen har det vært tett dialog mellom Russian Warbirds og tidligere eier av LN-HDA, Håvard Dale. Det har resultert i at våre Yak piloter har etablert et sameie, – og maskinen vil bli driftet av Russian Warbirds, med base i Skien. Håvard blir en av sameierne og maskinen kommer også til å besøke Bergen for å fly turer fremover, men da i regi RWON.  Håvard bidrar med en god del utstyr for å drifte Yak’en inntil vi har dette på plass selv.

LN-HDA er muligens nordens fineste Yak-52. Strøken med 400hk motor (orginalt 360hk), et fantastisk bra røykanlegg, samt longe-range fueltanker. Som en kuriositet kan vi fortelle at flyet tidligere har vært eiet av gitarist, vokalist og låtskriver i Pink Floyd, David Gilmour. Faktisk så har også Tom Cruise logget en tur i flyet!

Russian Warbirds er utrolig glade for at denne dealen gikk i boks, – da vi snakker om den antagelig fineste Yak 52 i Nord-Europa!  Flyet dukker opp på Geiteryggen i slutten av oktober 2016. En ting er sikkert, vi gleder oss stort til å vise frem Yak og Antonov i formasjon neste sesong!

HER finner du skjema til bruk ved økonomisk støtte til prosjektet.

*Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at Luftfart.Media ikke har noen form for bindinger til foreningen Russian Warbirds, verken formelle eller uformelle. Vi ønsker kun å bidra til å løfte idealistiske miljøer.