Del
Nærmer seg en forklaring på Geiteryggen-brannen. Politiet mistenker ingenting kriminelt.

– Vi har foreløpig ingen grunn til å mistenke at det ligger noe kriminelt bak brannen, sa politioverbetjent Hans Bechmann ved politistasjonen i Tønsberg til avisa Varden i forrige uke.

Så langt tyder alt på at brannen startet i en bil som var parkert utenfor hangaren. Bilen hadde tilknytning til flymiljøet, og det hele betraktes så langt som et rent ulykkestilfelle.

Flere politifolk fra Telemark var medlemmer i klubbene som ble rammet av storbrannen natt til 29. september, da fire fly gikk tapt, deriblant L-29 og Yak-52. Derfor har etterforskningen av brannen blitt satt bort til politiet i Vestfold, etter habilitetsprinsippet i slike etterforskninger, skrev Varden.

Som vi tidligere har skrevet ble tapet enormt for den driftige foreningen RWoN. Veien tilbake er påbegynt, og ny Yak-52 er på plass, men ennå gjenstår mye.

– Vi er svært glade for de donasjonene som har begynt å komme inn, sier medlem og L-29-pilot Terje Traaholt. Blant annet har foreningen Warbirds of Norway donert 10 000 kroner.

Her finner du giversiden til foreningen.

Stort foto: Terje Traaholt i fint driv i en av Yak-ene som gikk tapt.
Foto: RWoN

 

*Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at Luftfart.Media ikke har noen form for bindinger til foreningen Russian Warbirds, verken formelle eller uformelle. Vi ønsker kun å bidra til å løfte idealistiske miljøer.