Del

Norwegian varsler nå at de legger ned flere flyruter. Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier at dette er en direkte konsekvens av flypassasjeravgiften som ble innført for fem måneder siden.

– Etterspørselen faller når prisene øker og færre reisende benytter seg av tilbudet. Da forsvinner også lønnsomheten på disse rutene. Flypassasjeravgiften fører dessverre til et dårligere flytilbud, slik vi har påpekt siden avgiften ble foreslått innført, sier kommunikasjonssjefen til Aftenposten.

Ruter som forsvinner er Værnes – Berlin, København, Tromsø og Evenes, samt Værnes – Korfu i Hellas. Norwegian har tidligere meldt at Ålesund – London er historie. SAS opplevde en nedgang på fire prosent i oktober, og varsler at planer for 2017 vil komme til å endres. Blant annet Oslo – Ålesund, og Oslo Kristiansund.