Del

God lønn og fantastiske arbeidsvilkår er beskrivelsen fra Ryanair selv om forholdene for sine ansatte. De begrunner dette med at de har en venteliste på over 3000 unge mennesker som håper å bli en del av kabinpersonalet i selskapet, ifølge kommunikasjonssjef Robin Kiely. Han skriver dette i et brev til danske Avisen.dk.

Bakgrunnen for at Kiely kommer med disse uttalelsene er et blogginnlegg som ble publisert på Avisen.dk nylig. Der skriver formann René Knudsen i fagforeningen HK Service at Ryanair er velkommen til Danmark, men må forholde seg til danske spilleregler.

– Det krever at de spiller etter samme regler som alle andre, og behandler deres ansatte ok, skriver Knudsen.

Arbeidsrett

Han kommer også med noe som kan ligne en trussel til Ryanair:

– Hvis ikke de er villige til å rette seg etter danske spilleregler, er vi mange som står klar til å minne Ryanair om hvordan man oppfører seg på det danske arbeidsmarkedet.

Ryanair planlegger å etablere en base på Kastrup i København. Dette har ført til høylytte diskusjoner i Danmark. Fagbevegelsen og Ryanair har tidligere vært i åpen konflikt angående Københavns lufthavn. Noe som endte med at Ryanair tapte i den danske arbeidsretten.

Ny avtale

Robin Kiely mener Ryanair for uberettiget kritikk for sine arbeidsforhold, og lister opp en rekke momenter som gjør selskapet attraktivt for arbeidstakere.

– De kan tjene opp mot 35.000 euro i året, og nyter fantastiske vilkår. Det innebærer en uovertruffen jobbsikkerhet, en nylig forhandlet femårig lønnsavtale som garanterer lønnsforhøyninger, vaktplan med fem arbeidsdager og tre fridager.

I tillegg nevner Kiely at de ansatte kan få store bonuser på salg, gratis opplæring, lønn under sykdom, samt årlig betaling av uniform.

En annen versjon

Dette er stikk i strid med hva Luftfart.Media skrev tidligere i år. Der omtalte vi forholdene i Ryanair som svært dårlige. Uttalelsene kom fra en tidligere ansatt som stilte opp anonymt for Luftfart.Media

LES OGSÅ: Pilotene nøler med å sykmelde seg