Del

U.S. Army sier at de ønsker å øke sin tilstedeværelse ved europeiske øvelser fremover. Hensikten er å styrke hærens luftkapasitet der det tidligere har vært lagt vekt på kun bakkestyrker.

USAREURs 12th Combat Aviation Brigade var vertsskap da en tre dager lang konferanse for NATO-land og deres allierte i Garmisch, Tyskland nylig. Målet med konferansen var å finne felles løsninger på språkbarrierer og å finne felles plattformer for taktisk samarbeid.

Kamphelikoptre i Europa var ett av de bærende temaene ved konferansen. USA ønsker å legge et godt grunnlag for egne kamphelikoptre i Europa, og da er det flere utfordringer som må på bordet partene imellom. – Alle NATO-piloter snakker engelsk, men det er en del tekniske utfordringer likevel, sa 12th CAB commander, Oberst Christopher Waters.

Lt. Gen. Ben Hodges, the commander of U.S. Army Europe, and Col. Christopher W. Waters, commander of 12th Combat Aviation Brigade, observe Col. Vincent H. Torza, the outgoing commander of 12th CAB, recieve the unit colors for the last time from Command Sgt. Maj. Osvaldo Martell, the brigade Command Sgt. Maj., 25 June, 2015, on Ansbach Army Airfield.
Oberts Vincent H. Torza takker av ved Ansbach, Oberst Christopher Waters overtar fanen. Foto: U.S. Army

– Det er mye intern og nasjonal sjargong. For eksempel kan BINGO for en amerikansk pilot bety at han er tom for drivstoff, mens det for en tsjekkisk pilot kan ha en annen mening. Slike detaljer må vi ha et felles referanseverk på hvis ting skal fungere tilfredsstillende.

Et annet tema er metoder for kryptering av kommunikasjon, der særnasjonale forhold kan komme i veien for et smidig samarbeid i et konfliktscenario.

– Vi må øve på dette som om det var strid for å få det til å sitte, sa Waters.

Det nye fokuset på helikopterstyrker i Europa kom et år etter en amerikansk omstrukturering som gjorde at blant annet 12 Apache-helikoptere og et stort antall personell forsvant fra Ansbach i Tyskland. Nå er det et felles ønske å gjeninsette disse ressursene og samtidig øke amerikanske stridshelikoptres tilstedeværelse generelt i Europa.

Stort foto: En Apache manøvrerer seg i posisjon for å gi dekningsild til allierte styrker under en øvelse ved Hohenfels skytefelt i Tyskland
Foto: Karen Sampson / U.S. Army

Kilde: Stars and Stripes