Del

Onsdag 22. april 1970 var flere prominente gjester samlet i Indre Troms. Deriblant forsvarsministrene fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, i tillegg til flere offiserer. Generalløytnant Kauko Ilmari Pöyhönen (52) fra Finland var en av gjestene som var til stede denne dagen.

UH1-B med registreringsnummer SI-M. Helikopteret tilhørte 339-skvadronen på Bardufoss.
UH1-B med registreringsnummer SI-M. Helikopteret tilhørte 339-skvadronen på Bardufoss. Foto: Nye Troms/339-skvadronen.

Gjestene ble fraktet opp til Sørskogen skytefelt i Bardu med tre helikoptre av typen Bell UH-1B, også kjent som Huey. I skytefeltet skulle de få overvære en demonstrasjon i regi av Brigade Nord-Norge. Etter to og en halv time kom helikoptrene tilbake til Sørskogen for å hente alle gjestene. Alle tre landet på et tilrettelagt område bare 30 meter fra der blant annet generalløytnant Pöyhönen sto og ventet. Puljevis gikk alle bort til sine respektive maskiner. Pöyhönen gikk sammen med gruppa mot helikopteret i midten. 

Nye Troms fortalte denne historien allerede i 2005 da journalist Morten Kasbergsen fikk avgradert den hemmeligstemplede rapporten. Mesteparten av innholdet i denne reportasjen er hentet fra Nye Troms, og er gjengitt med tillatelse. 

Utenfor helikopteret sto maskinisten og ventet på gjestene. Døra var åpen på den ene siden hvor alle skulle entre maskinen. Forut av dette hadde generalen fra Finland vært i godt humør. Han lo og spøkte med sine kolleger i god avstand fra helikopteret.

Men da følget gikk mot helikopteret som sto med motorene i gang, skar Pöyhönen ut til høyre. Han småløp foroverbøyd rundt halerotoren og mot døra på andre siden av helikopteret. Da han kom noen skritt ned mot inngangspartiet registrerte han at døra var lukket. Han snudde på hælen og løp så tilbake. Finnen glemte den roterende rotoren bak på helikopteret og løp rett inn i den. Han ble kritisk skadet i hode og skulder, og livet sto ikke til å redde. 

En militærlege var svært raskt på plass, men han kunne ikke annet gjøre enn å konstatere av Pöyhönen døde momentant etter sammenstøtet med rotoren. Han ble fløyet direkte til Troms militære sykehus på Setermoen.

Men hva var egentlig årsaken til at generalløytnant Pöyhönen plutselig skar ut til høyre?

Norsk forsvarspersonell sto æresvakt for den finske generalløytnanten da han ble fraktet til Bardufoss flystasjon, og videre hjem til Finland. Bildet er utlånt av Nye Troms.
Norsk forsvarspersonell sto æresvakt for den finske generalløytnanten da han ble fraktet til Bardufoss flystasjon, og videre hjem til Finland. Bildet er utlånt av Nye Troms.

Først litt om bakgrunnen til Kauko Ilmari Pöyhönen. Finlenderen var født 3. mars 1918 i St. Petersburg i Russland.  Han var sønn av Tahvo Ilmari Pöyhönen og Wilhelmniina Pöyhönen. På et stadie i livet flyttet de fra Russland tilbake til hjemlandet Finland, hvor Kauko etter skolegang gikk inn i Forsvaret. Han fikk en lang karriere i Forsvaret, men dessverre endte det fatalt denne vårdagen i Indre Troms.

Konklusjonen til undersøkelseskommisjonen som ble satt ned, var at Pöyhönen ønsket å sitte ved vinduet på høyre side av helikopteret. Dette skal ha vært på samme side som generalen satt da de fløy opp til skytefeltet. Etter besøket skulle følget fly utover Bardudalen mot Målselv, og videre til militærleiren på Skjold hvor de skulle besøke Kløvkompaniet. 

Dagen etter ulykka ble Pöyhönen fløyet hjem til Finland med et norsk militært transportfly av typen C-130 Hercules. Han ble gravlagt 29. april. Nøyaktig en uke etter den fatale hendelsen i Sørskogen skytefelt. Ingen ble refset eller ilagt ansvaret for Pöyhönens død, men det ble gjort noen praktiske endringer i forbindelse med av- og påstigning.