Del

En Braathens Regional Avro RJ-100 måtte nødlande like etter take-off fra Bromma lufthavn i Stockholm mandag. Det var da pilotene skulle felle inn flaps at vibrasjonene fra en av motorene til flyet. Dette har vært et kjent problem med Braathens jetfly de siste årene. Flere ganger har pilotene opplevd at vibrasjonene har vært så kraftige at de ikke har klart å avlese instrumentene, eller kommunisere med hverandre.

Under mandagens hendelse slakket pilotene av på turtallet på motorene. Noe som vanligvis reduserer vibrasjonene. Braathens har fått instruksjoner fra svenske myndigheter om å ikke kjøre høyt turtall på jetmotorene for å unngå dette problemet, inntil at produsenten klarer å avdekke hva som er den reelle årsaken. Vibrasjonene stammer fra en slitasjefeil i motorene, men hva som forårsaker slitasjen er foreløpig ukjent.

Maskinen med registreringsnummer SE-DSV landet etter syv minutter i lufta, og ble stående på Bromma i rundt 15 timer før det tok av mot Stockholm, Arlanda. Flyet skal ikke ha blitt satt inn i tjeneste etter hendelsen.