Del

Problemene fortsetter for svenske Braathens Regional. Tirsdag skrev vi om vibrasjonsproblemer i en Avro RJ-100-maskin som var på vei fra Bromma mandag. Det samme skjedde tirsdag da SE-DSX var på vei fra Bromma i Stockholm til Malmø i Sør-Sverige. Da flyet kom opp i 22.000 fot kom plutselig kraftige vibrasjoner fra den ene motoren.

Dette har skjedd med Braathens-flyene en rekke ganger siden 2014, uten at noen har klart å avdekke hva den direkte årsaken er. I motorene oppstår det slitasjeskader men ingen vet hvorfor disse oppstår. Som regel gir vibrasjonene seg når pilotene reduserer turtallet, men tirsdag hjalp heller ikke dette.

Pilotene bestemte seg derfor for å stengte den aktuelle jetmotoren. Flyet har fire jetmotorer, og fløy videre på de resterende tre uten problemer til Malmø.