Del

– Jeg hadde gått og irritert meg over Målselvbrua. Den var lav men samtidig høy nok til å fly under. Jeg var ung og trodde ikke jeg kunne dø. Det endte med at brua ble en utfordring jeg ikke kunne motstå.

Det fortalte en tidligere jagerpilot til avisen Nye Troms så langt tilbake som i 2004. Ved

337-skvadronen var stasjonert på Bardufoss på 50-tallet. Foto: Luftforsvaret/Nye Troms
337-skvadronen var stasjonert på Bardufoss på 50-tallet. Foto: Luftforsvaret/Nye Troms

hjelp av en leser hadde journalist Morten Kasbergsen klart å spore opp mannen som den gang var 72 år, og fortsatt aktiv i luftfartsmiljøet på Østlandet. Historien hadde bare gått rundt som en vandrehistorie i Indre Troms fram til Kasbergsen og Nye Troms kunne presentere den smått utrolige hendelsen.

Den tidligere jagerpiloten ønsket ikke den gang å stå fram med navn. Luftfart.Media vet ikke hvem mannen er, men har fått tillatelse av Nye Troms til å gjengi historien om han.

Mannen tjenestegjorde i 337-skvadronen på Bardufoss mellom 1952 og 1954. På første halvdel av 50-tallet var denne skvadronen utstyrt med flytypen De Havilland Vampire. Luftforsvarets aller første jetfly. Totalt var det stasjonert seks fly på Bardufoss.

Piloten vi nå snakker om var bare 22 år og fenrik da han var utstasjonert som pilot. I 1939 åpnet Målselvbrua, som i den tida var hovedveien over elva. Hengebrua står den dag i dag, og har et hovedspenn på 115 meter. Uten å informere sine overordnede foretok 22-åringen flere rekognoseringsrunder med Vampire-flyet. Hele prosjektet hans var veldig hemmelig. Han skulle nemlig forsøke å fly under brua.

Tidligere hadde han fløyet under Minnesundbrua ved Eidsvoll. Ei bru med mye større klaring på undersida enn Målselvbrua. Prosjektet skulle likevel gjennomføres av våghalsen.

– Det hele var hysj-hysj. Jeg fortalte ikke en levende sjel hva jeg hadde i tankene, minnes jagerflygeren.

Målselvbrua har en makshøyde på ni meter ved normal vannføring i elva. Foto: Morten Kasbergsen/Nye Troms
Målselvbrua har en makshøyde på ni meter ved normal vannføring i elva. Foto: Morten Kasbergsen/Nye Troms

Da historien ble fortalt i 2004 klarte ikke 72-åringen å huske nøyaktig når han utførte stuntet sitt. Det skal ha vært en fredag enten på våren eller sommeren i 1954. Den unge piloten tok av fra Bardufoss flystasjon og fulgte Målselva nedover mot Olsborg. Pilotene hadde trent mye på lavtflyging, og 22-åringen lå helt nede ved vannflata. Han dundret så under bruspennet med en hastighet på hele 500 kilometer i timen.

– Jeg var 110 prosent sikker på at det ville gå bra, sier piloten om stuntet som ble utført for over 62 år siden.

Vampire hadde en høyde på nesten tre meter. Dette medførte at det kun var én til to meters klaring mellom maskinen og brua. Ifølge informasjon som Nye Troms kom med i 2004, er det som regel ni meters klaring på den gamle Målselvbrua ved normal vannføring i elva.

– Umiddelbart etter at jeg hadde passert brua dor jeg flyet opp for å unngå å treffe elvebrinken. Det var på hengende håret at det gikk. Alt jeg husker er at jeg slå løv fare forbi flyet, sier mannen,

Om det var vitner til stuntet er vanskelig å si, men drønnet nedover elva må noen i nærområdet uansett ha hørt. Historien kom i hvertfall ut.

– En av flymekanikerne fant løv i luftinntaket på jagerflyet. Han skjønte hva som hadde skjedd, men fortalte ingenting til de militære sjefene.

Historien lakk ut på en fest på ungdomshuset på Moen, kommunesenteret i Målselv.

På 50-tallet havarerte seks Vampire-maskiner på Bardufoss. Årsaken var ifølge den tidligere jagerpiloten tullflyging, og alle var visstnok selvforskyldt. Han var tydeligvis ikke helt alene om å være våghals i skvadronen, som etter et besøk av Dwight D. Eisenhower fikk tilnavnet «Hollywood-skvadronen»

Dette er den andre reportasjen fra Nye Troms vi har presentert på kort tid. Les også om den finske generalløytnanten som endte sitt liv så altfor brått i et skytefelt i Indre Troms.