Del

Historien kunne nesten hørt hjemme i en spenningsnovelle, men den er helt sann, og den utspant seg mandag 14. november: En Dash-8 full av passasjerer fløy ut for å hjelpe en villfaren Cessna uten instrumenter og med en motor ute av drift.

Det hele startet da en tomotors Cessna med fire personer om bord, på vei til Narsarsuaq på Grønland, meldte nødsituasjon. En av motorene lekket olje og måtte stenges. På dette tidspunktet var flyet 45 minutters beregnet flytid fra bestemmelsesstedet.

facebookad

Motorsvikt

Da nødmeldingen kom ble et helikopter og en Hercules scramblet for å bistå og om nødvendig utføre redning ved en nødlanding. Like etter ble en Dash 8 fra Air Greenland på grunn av været liggende i holding like ved Narsarsuaq i påvente av å kunne lande.

Så forverret situasjonen seg. Cessnaen meldte plutselig at den hadde mistet instrumentering, og den befant seg nå i IFR-forhold uten visuelle referanser til landskapet, i praksis i blinde. Det som hadde begynt med en motorsvikt var nå en reell nødsituasjon; med begrenset drivstoff om bord ville det ikke være rom for å fly seg bort. Likevel var det akkurat det som skjedde.

Vil du lese flere slike nyheter? Følg oss på Facebook!

Besluttsom kaptein

Dette utløste mye radiotrafikk mellom de ulike luftfartøyene og bakken, og Dash-en, som fortsatt lå i holding ved den plassen Cessnaen i utgangspunktet hadde vært på vei til, meldte seg nå på. Kapteinen tok en beslutning. Han informerte passasjerene om at det var en nødsituasjon under utvikling, og at han aktet å ta seg ut til Cessnaens sist kjente posisjon. Han satte dermed kursen vestover, hvor han til slutt påtraff Cessnaen. Derfra loset Dash-en det mindre flyet trygt til den alternative plassen Paamiut på Grønland, omtrent halvveis mellom Nuuk og Narsarsuaq. Dermed kunne Cessnaen lande trygt, ca. 90 minutter etter å ha erklært nødsituasjon.

Vil du lese flere slike nyheter? Følg oss på Facebook!

Dash-en, på sin side, landet på samme sted, og etter refueling tok den av på ny og landet i Nuuk 1,5 time etter etter at Cessnaen var trygt nede: Arbeidsdagen fortsatte som normalt for det handlekraftige Air Greenland-crewet.

 

Kilden til historien er luftfartsregisteret Aviation Herald.