Del

Richard Branson er ikke ukjent for å ha helt ville ideer som han faktisk klarer å realisere. Nå jobber den britiske milliardæren og eieren av Virgin Atlantic, sammen med Boom Technology for å utvikle morgendagens supersoniske passasjerfly. Det skal være svært nær en avdukning av testflyet XB-1. Flyet er ikke noe passasjerfly i seg selv, men skal teste ut teknologien som kan utvikles videre til å benyttes på større passasjerfly.

skjermbilde-2016-11-17-kl-18-52-45-2

Side3 har nå en lengre reportasje om Branson, Boom Technology, og deres ønske om å fly mellom Europa og det amerikanske kontinentet på bare 3,5 time. Altså halvparten så lang tid som dagens passasjerfly.

Målet er at det skal komme et overlydsfly med plass til 45 passasjerer. Flyet skal ha en makshastighet på 2,2 mach, mot dagens 0,85 på de raskeste passasjerflyene. Det tilsvarer 2335 kilometer i timen. Til sammenligning hadde Concorde en fart på 2 mach.

Det er antatt at flyet kommer på vingene i 2023, og vil ha en billettpris på 45.000 kroner per passasjer.

– Planen er at flyet skal gå fortere enn noe annet passasjerfly noen sinne, men for samme pris som business-klasse, sier Black Scholl til Bloomberg som er grunnlegger for Boom Technologies.

Slik beskriver Boom interiøret på flyet:

«Hver passasjer får sitt eget store vindu, direkte tilgang til midtgangen og egen bagasjeplass. Dimensjonene på setet blir tilsvarende dagens førsteklasseplasser med flere subtile og ikke fullt så subtile justeringer, skriver Boom på sine nettsider»

Les hele saken hos Side3.

Mer om flyet kan du lese hos Boom.