Del

Torsdag kveld var et helikopter fra Norsk Luftambulanse på vei tilbake til basen i Arendal etter å ha berget skadde folk fra ei ulykke på E18 i Grimstad. Helikopteret hadde fraktet de skadde til Oslo universitetssykehus, og var over Eidanger i Porsgrunn da de plutselig fikk et grønt laserlys inn i cockpit.

Det skriver Fædrelandsvennen (Pluss).

– Plutselig fikk vi laserlyset inn i cockpit. Heldigvis var det pent vær, og vi fløy ikke med nattbriller. Da kunne vi blitt blinde. Nattbrillene forsterker lyset 3000 ganger, forteller redningsmann Jørn Holmestrand til Fædrelandsvennen.

Piloten vred umiddelbart maskinen ned mot området hvor lyset kom fra. Da helikopteret var på vei ned, lyste cockpit opp igjen i grønt. Da var ikke piloten i tvil om hvor det kom fra.

På pipa

Piloten senket helikopteret ned mot pipa på huset, og ringte politiet.

– Det er veldig sjelden vi gjør slikt. Han lyste igjen da vi var på vei ned, og vi stilte oss på pipa mens vi ringte politiet. De kom i full fart og entret huset, sier Holmestrand til Fædrelandsvennen.

Da patruljen kom til stedet, stormet de huset. Politiet fant der en 12 år gammel gutt som hadde kjøpt laserpenn i syden. Denne ble så beslaglagt og destruert.

Fiffig

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at det var avgjørende at pilotene pekte ut huset på denne måten.

– Det var forsåvidt fiffig. Ved tidligere hendelser på flyplassen Geiteryggen har det vært håpløst å finne ut hvem som har stått bak. At luftambulansen hang over huset, og vi hadde en patrulje i nærheten, gjorde at det ble veldig lettvint og treffsikkert, sier Aaltvedt til Fædrelandsvennen.