Del

Mye skjer på både den sivile og den militære flyfronten, og det er lett å få inntrykk av at mye velkjent materiell allerede er parkert. Fullt så enkelt er det ikke for F-16.


Det klassiske jagerflyet fortsetter å produsere inntekter for Lockheed Martin. Samtidig som både Singapore, Sør-Korea og Taiwan får utført store oppgraderinger på sine F-16-flåter, fortsetter Lockheed Martin produksjonen av F-16 Viper.

 

f16viperrefuel
Bildet viser hvordan F-16V nå tar til seg fuel gjennom den nye tankstrukturen i stedet for inntaket på ryggen. Foto: Lockheed Martin

F-16V ble vist første gang i 2012. Flyet er en betydelig skjerpet F-16-versjon som har en rekke oppgraderinger, deriblant en bedre mission-computer, store skjermer og forbedret avionikk. Flyet rigges også for å være mer kompatibelt med femtegenerasjonsfly som F-35.
Én av Viper-konfiguasjonene innebærer et nytt og iøynefallende tanksystem for skrog, som gir flyet en ekstrakapasitet på ca 1 500 liter.

 

 

 

 

 

F-16V blir plattform for våpen som AIM-9 Sidewinder, Magic II og ASRAAM kortholdsmissiler i tillegg til AIM-7, Sky Flash og AIM-120 mellomdistanse luft-til-luft-missiler. I tillegg tilbys infrarøde luft-til-luft-missiler som AIM-9X, Python IV, AIM-132 ASRAAM og IRIS-T.

f16vipercockpit

En av grunnene til at F-16V har blitt en relativ suksess er at generasjonsskiftet ikke har kommet så tidlig som varslet, blant annet for F-35. Flere land velger dermed F-16, enten som oppgradering eller fabrikkny Viper-versjon, som såkalt «gap filler», skriver Airforce Technology.

 

 

 

 

 

 

Det er ellers særlig land i Midt-Østen som er et hett marked for F-16V, fordi mange nasjoner, deriblant Israel, ikke stoler nok på nasjonenes politiske stabilitet til å tilby det avanserte F-35.

 

 

Stort bilde: Lockheed Martin

 

Kilder: Lockheed Martin, F16.net, Airforce Technology