Del

Det var i 2009 under en flyoppvisning i Storbritannia at den pensjonerte piloten Bob Prothero og en co-pilot børstet støv av det gamle bombeflyet Handley Page Victor. Flyet var en viktig part i den kalde krigen, og ble tatt ut av tjeneste i 1993. Under flyshowet i 2009 skulle Prothero i kapteinssetet og hans makker taxe raskt nedover rullebanen, opp til 100 knop før de skulle bremse ned igjen.

 

Prothero kommanderte co-piloten til å bremse ved 100 knop, men i høyresetet satt piloten som frosset fast med hånda på spakene. Han reagerte ikke på kommando, og plutselig befant flyet seg i lufta igjen for første gang på 16 år! I filmen under her får du fortalt hele historien, og sett når flyet uheldigvis tar av fra bakken.

 

Heldigvis var det mye rullebane igjen, men Prothero fryktet at flyet skulle stalle ut. Bombeflyet med de store vingeflatene ble dratt ut mot venstre av sidevinden, men den erfarne britiske piloten klarte å skyve nesen ned, og styre flyet trygt inn på midtlinja igjen. Se den dramatiske videoen her: