Del
Her står Airbus A321-maskinen fast på Evenes med skadet haleror etter lynnedslag. Flyet skulle egentlig fraktet feriegjester til Gran Canaria torsdag kveld. Foto: Kenneth Håvardsen/Fremover

Klokken 16.00 skulle Thomas Cook sin rute DK1516 ta av fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes med retning for Gran Canaria. Slik gikk det ikke, for under innflyvning til Evenes ble flyet truffet av lynnedslag, ifølge Fremover.no.

Haleroret skadet

Ett kvarter før landing på Evnes ble Airbus A321-maskinen truffet av lynet. Landingen forløp normalt, men på Evenes ble maskinen undersøkt nærmere. Da viste det seg at haleroret hadde blitt påført skader etter lynnedslaget.

– Det var et jækla smell og lys, sier en person som befant seg om bord, til Fremover. 

Etter undersøkelsen ble flyet tatt ut av trafikk, og passasjerene måtte innfinne seg med å vente på et reservefly fra Thomas Cook. Ny avgang oppgis av Fremover til å være klokken 03.30, men på Avinors hjemmesider er dette framskyndet med en halvtime.

På tross av skadet haleror landet Airbusen trygt på Evnes via ILS-innflyvning fra nord. Foto: Flightradar24.com

Et halvt døgn

For Kenneth Håvardsen og familien blir denne torsdagen en lang dag. Kenneth ankom Evenes rundt klokken 14.00 sammen med kone, barn og svigerfamilie. Når flyet tar av i tre-tiden fredag morgen, har de ventet 12-13 timer på flyplassen.

– Det er bare å slappe av. Det er ikke så mye annet vi kan gjøre. Vi har fått matbonger alle mann, så her er det ingen som lider noen nød, fortsetter narvikingen.

Les hele artikkelen til Fremover her. (Pluss)