Del
Foto: Wikipedia

Det var 15. desember at et MD82 tilhørende American Airlines som var på vei fra Dallas i Texas til Indianapolis i Indiana i USA, måtte nødlande i Little Rock i Arkansas.

Nødlandet

Årsaken var at en passasjer hadde sneket seg inn på badet med en e-sigarett. En feil med e-sigaretten førte til at den begynte å brenne, og alarmene gikk av i flyet. Besetningsmedlemmer fikk slukket brannen med slukkeutstyr, og flyet landet i Little Rock omlag et kvarter senere. 137 personer befant seg om bord, ifølge Aviation Safety.

Panikk

Enkelte passasjerer skal ha blitt engstelig under hendelsen. Cindy Nelson var en av passasjerene som ble redd.

– Jeg begynte å be. Det var alt jeg kunne gjøre, og tro på at vi skulle lande. Og vi klarte det, sier Nelson til TheIndyChannel.Com.

Det skal ha oppstått panikk om bord, ifølge Nelson.

– Det var mye panikk i flyet, og alle frosto raskt at vi måtte komme oss raskt ned på bakken. Jeg har aldri opplevd at et fly har gått så raskt ned, sier Nelson.

Ulovlig å bruke

Ifølge amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA), er ikke e-sigaretter forbudt å ta med seg om bord. Dog advarer de mot lithiumbatteriet som kan utgjøre en brannfare. Det er forbudt å bruke e-sigaretter om bord i fly.

Maskinen var på rute AA3370, og har registreringsnummer N555AN.