Del

Tirsdag 27. desember var en Airbus A319 fra Swiss Air på vei fra Stockholm til Geneve, da pilotene plutselig fikk indikasjoner om brann i venstre motor. Pilotene flatet ut på 4000 fot, slo av venstre motor og aktiverte brannslukkingssystemet i motoren.

Landet

Flyet returnerte mot Stockholm, og under final meldte pilotene at brannvarsleren ikke lenger var aktiv. Flyet landet trygt på rullebane 01L, 14 minutter etter takeoff. Dette melder AVHerald på sine nettsider. Nettstedet har også publisert en video som angivelig skal vise flyet lande i Stockholm, men da flyet går inn for landing ser man tydelig at det er varmeutslag fra begge motorene.

Stanset

I kommentarfeltet på AVHerald diskuteres det nå hett om flyet hadde begge motorene i gang da det landet. Spesielt ettersom pilotene reverserte på begge sider etter at flyet tok bakken. Er det mulig å starte en flymotor etter at den er stanset og slukkesystemet er aktivert?