Del

Operasjonell konserndirektør Lars Sandahl Sørensen i SAS lover i et innlegg på Check-in.dk at selskapet vil gå gjennom mange store forandringer i året som kommer. Direktøren beskriver flybransjen som brutal, med høyere konkurranse enn noensinne. Derfor mener han at SAS må forandre seg i takt med konkurrentene. Det betyr blant annet at SAS må forbedre seg på enkelte områder, og komme med nye tilbud til sine passasjerer.

– Vi lanserer blant annet det sterkeste wifi i Europa, sier Sørensen.

Raskt nett

Alle som har koblet seg på et wifi-nett på et fly, vet at det er en langsom opplevelse. Når 130 personer kobler seg på samme nett, betyr det venting. Men det mener SAS at de har funnet en løsning på.

– Det blir mulig å koble seg på nettet med like høy hastighet som hjemme. Man kan se sin yndlingsserie, samtidig med at man poster flybilder på sosiale medier.

Lademuligheter

SAS har mottatt ett av sine A320neo. Totalt skal det bli 30 av den nye Airbusen. Flyet leveres med USB-kontakt i setene for blant annet lading av mobil eller nettbrett.

– Det blir også mer benplass, og mindre brennstofforbruk.

Direktøren sier at de nåværende reglene innen europeisk luftfart skaper uante muligheter for å tenke kreativt når man skal konkurrere med de mange andre selskapene som satser hardt.

– Det skal handle om at man leverer det riktige produktet til den riktige pris for forbrukeren. Det handler ikke om å være best til å utnytte uklar og dårlig regulering