Del

Det er nært forestående at FlyViking tar av på sine første flyvninger med sin Dash 8 LN-FVA. Fra før har det vært kjent at Alta-Tromsø er aktuell. Nå lettes det ytterligere på sløret, for torsdag ble det kjent at også Hammerfest og Bodø står på plakaten for Norges nyeste flyselskap.

– FlyViking har gjennom det siste året arbeidet intenst for å etablere et konkurransedyktig alternativ for regionalnettet i Norge. Selskapet forventer å ha endelig lisens på plass i første del av februar, med oppstart av flyvninger i slutten av kvartalet, skriver selskapet i en pressemelding gjengitt av NRK. 

Kun håndbagasje

I en kommentar til Luftfart.Media sier gründer Ola OK Giæver at han ikke kan avsløre helt når rutene starter opp, men på selskapet hjemmesider har det skjedd mye den siste tiden. Det er nå gjort klart et bookingssystem. Selskapet oppgir også at de ikke vil kunne ta imot innsjekket bagasje den første tiden, men at passasjerene har anledning til å ta med åtte kilo håndbagasje pluss en liten veske på to kilo.

– Det er et spennende prosjekt, sier Ola Giæver en en svært ordknapp Ola Giæver til Luftfart.Media.

Sparer penger

Sannsynligvis vil FlyViking gjøre dette til et fast konsept for å få ned kostnadene. Ved at kundene bærer med seg bagasjen hele veien, slipper FlyViking å leie inn stuere på lufthavnene de opererer fra og til. FlyViking har nemlig uttalt at «man skal slippe å ta opp banklån for å fly i Nord-Norge». De skal altså presse prisene ned på lavkostnivå.