Del
B-52 bomber. Foto: Boeing

Vi måtte lese flere ganger, og flere artikler før vi forsto at den amerikanske B-52-bomberen fysisk mistet en jetmotor under treningsflyvning onsdag. Dette skjedde ved Minot Air Force Base i North Dakota. En pilot snudde seg og så bak. Akkurat da falt jetmotoren av og ned mot bakken.

Det ble sendt ut nødmelding umiddelbart, men det var aldri fare for liv. En B-52 er et stort fly, men det har åtte jetmotorer å forsyne seg av. Flyet landet senere trygt tilbake på Minot Air Force Base uten noen større problemer.

– Det var ingen våpen om bord, og det var et lokalt treningsoppdrag. Flyet landet trygt og ingen ble skadet av de fem besetningsmedlemmene, har en talsmann for det amerikanske luftforsvaret uttalt i ettertid.

Luftforsvaret sendte ut et helikopter for å lokalisere motoren. Den ble funnet i et ubefolket område omlag 25 nm nord-øst for flybasen.