Del
Innen 2020: Selskapet bak dronemodellen Cormorant UAV, Urban Aeronautics, håper å få det inn i kommersiell drift innen 2020. Foto: Urban Aeronautics.

Det israelske selskapet Urban Aeronautics uttaler nå at de håper å få det som kan bli verdens første passasjerdrone i aktiv bruk innen 2020.

En ny milepæl i utviklingen av dronemodellen Cormorant UAV ble nådd da en prototype utførte en såkalt autonom mønsterflyging i november i fjor.
Nå tror de at dette kan bidra til fortgang i utviklingen fram mot en ferdigstilt utgave.
Ifølge selskapet skiller fjernstyringteknologien i modellen deres seg ut fra andre konvensjonelle luftfartøy gjennom at det benytter seg av bakke- og akselerasjonssensitive referanser – dette er med på å bidra til at det skal kunne brukes til å fly under strømledninger og mellom bygninger.
– Denne testflygingen baner vei for en umiddelbar progresjon i utviklingen av Cormorant fra å være en prototype til å bli nesten klart for full produksjon, og dermed på god vei mot sin siste fase – vidstrakt kommersialisering av teknologien, sa grunnleggeren av det israelske selskapet, Rafi Yoeli, etter den vellykkede operasjonen i november.
Cormorant UAV, tidligere Airmule, har vært i utvikling de siste 15 årene. Modellen har kostet om lag 115 millioner kroner å utvikle, og skal kunne bære en fraktvekt på 500 kg i 185 km/t.
Luftfartøyet benytter seg av lukkede rotorsystemer, og dette skal blant annet gjøre det mulig å foreta svært mange kompliserte manøvreringer fra å være i stillestående stilling i luften.
Dronen kan naturligvis ta av og lande vertikalt
Urban Aeronautics ser for seg at flyet skal kunne brukes både i redningsaksjoner og i militære situasjoner.
Fra testen: Her er prototypen i aksjon under testflygingen som ble foretatt den 3. november i fjor. Foto: Urban Aeronautics.
Innen 2020: Selskapet bak dronemodellen Cormorant UAV, Urban Aeronautics, håper å få det inn i kommersiell drift innen 2020. Foto: Urban Aeronautics.