Del
10 av 12 flybroer på Pir Nord på Gardermoen må byttes ut.

For en måned siden startet testingen av den nye Pir Nord på Gardermoen. Allerede nå er det kjent at 10 av 12 av de helt nye flybroene nærmest er ubrukelige, skriver RB (Abonnenment). Dersom pilotene bommer litt på parkeringen, går nemlig ikke flydøra opp. Dette skaper forsinkelser for flyselskapene, og derfor må Oslo Lufthavn bruke ett år på å bytte ut broene.

Dyttes bak

– Vi opplever at de nye flybroene som brukes når passasjerene går fra flyet og inn i terminalen, har en toleransefeil som gjør at dersom flyene ikke stopper helt riktig i forhold til der brua står, må vi hente inn kjøretøy som må dytte flyene bakover, slik at de står riktig, forklarer Erland Korsgård som er Fagansvarlig Mekanisk ved Avinor Oslo Lufthavn til RB.

Nye broer

To av broene er montert med hjul på og lar seg  regulere fram og tilbake. De resterende 10 må byttes ut i det ytterste leddet. Det er et kinesisk selskap som står bak utformingen. De nye broene vil ha et helt annet design.

– Åpningen mot flyet er akkurat like store på dagens, som de gamle, det er selve utformingen som skaper problemer. Men døren inne i passasjerbroen er noe smalere på den nye. Denne vil vi nå gjøre bredere på den nye modellen som kommer. Årsaken til dette er innspill fra flyselskapene og deres ansatte for å sikre en god passasjeropplevelse. Uavhengig om flyet står litt feilparkert, og om passasjeren har noen ekstra behov i forhold til bevegelse, avslutter Korsgård.