Del
Norwegians nye A320neo slik den fremstår i HKExpress-drakt. Foto: Norwegian
Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets (AAA) har mottatt sin første Airbus 320neo. Dette er det første av 70 A320neo-fly som Norwegian har i bestilling.
Det er også det første av i alt 12 fly som skal leases til flyselskapet HK Express i Hong Kong.

Dermed kommer ikke de nye flyene til Norge med det første, påpeker TV2.

Slik ble de nye flyene presentert, men det spørs om vi får se dem i disse fargene med det første.
Foto: Norwegian
– Vi har nådd en viktig milepæl. Dette er den første av mange Airbus-fly selskapet har i bestilling, og i løpet av de neste årene vil vi motta mange flere. Vi ser fram til å samarbeide med HK Express og levere moderne og drivstoffeffektive A320neo-fly til deres operasjon, sier Tore Jenssen, direktør for AAA i en pressemelding fra Norwegian.
Også SAS finansierer sine nye A320neo ved salg og lease-back.
Norwegian vil selv fly en større Airbus
Norwegian planlegger også selv å operere Airbus-maskiner. Tidligere i år inngikk selskapet en avtale om leveranse av 30 fly av typen A321 Long Range som er en større flytype enn A320neo og som har langt større rekkevidde. De 30 flyene er en del av storordren på 100 fly som opprinnelig ble inngått i 2012, og hvor 30 av dem i sommer ble omgjort til A321 Long Range. Etter planen skal AAA få levert åtte fly av disse i 2019, og de øvrige 22 vil bli levert i løpet av de to påfølgende årene, heter det i pressemeldingen.

Les også: SAS må ut av Skandinavia for å vokse