Del
Foto: U.s. Air Force

 

I desember 2016 intervjuet Business Insider den pensjonerte U.S. Navy-offiseren Chris Harmer. Harmer talte varmt for ideen om at man i stedet for det kostbare F-35-programmet burde videreutviklet eksisterende jagerfly, og brukt F-35-teknologien i blant annet F-18.

Uttalelsene vakte reaksjoner i flere leire, ikke minst i F-35-miljøet. En av de sterkeste kritikerne til denne ideen, som nylig også ble bragt på bane av påtroppende president Donald Trump, er U.S. Marine Corps Oberstløytnant Davis «Chip» Berke. Han er så langt den eneste som har fløyet både F-22 raptor og F-35, og er også den første skvadronsjefen for en ving fullt operative F-35B.

Lt. Col. David «Chip» Berke er den første skvadronsjefen med kommando over fullt operative F-35B.
Foto: Youtube

I et intervju med Business Insider sa Berke at tanken om at fjerdegenerasjons jagerfly uten videre kunne utstyres med moderne teknologi, og på den måten måle seg med et femtegenerasjonsfly som F-35, er «hårreisende» og «utenkelig».

Ikke i nærheten

Ifølge Berke er tidligere generasjons jagerfly ikke i nærheten av å ha de egenskaper som tilbys i femtegenerasjon. De eldre flyene er ment for luftstrid som tilhører en annen tidsepoke.

– Det vi skal gjøre med femtegenerasjonsfly er ikke noe fjerdegenerasjon kan komme i nærheten av. Og selv om de kunne det, ville de ikke hatt stealth-egenskaper, så halve poenget ville være borte, sa Berke i intervjuet.