Del
EI-FJS. Foto: Flickr

Passasjerene som lørdag skulle med Norwegians rute D85895 fra Tromsø til Las Palmas fikk seg litt av en reise. Maskinen skulle tatt av med ferieklare passasjerer 16.50 lørdag ettermiddag, men da flyet skulle lande i Tromsø valgte pilotene å avbryte. Ingen forsto hva som skjedde. Spesielt siden det landet maskiner fra andre selskaper både før og etter Norwegian.

Normale forhold

– Flyet skulle egentlig lande i femtida, men kom seg ikke ned av uvisse årsaker. Det prøvde seg her, men dro videre, opplyser Geir Olsen ved Lufthavnvakta til iTromsø.

Han legger til at forholdene på Tromsø lufthavn Langnes var normale.
– Andre fly landet som normalt. Det er litt crossvind og normale vinterforhold, sier Olsen.

Irsk fly

I en epost til iTromsø skriver Norwegian at kapteinen om bord forsøkte å lande maskinen, men at været var for dårlig til å kunne lande.
– For at vi likevel skulle få passasjerene til Tromsø i kveld måtte vi tanke mer drivstoff i Bodø før vi fortsatte videre til Oslo, skriver communications manager Tonje Næss.

I Oslo fikk flyet ny besetning som fløy til Tromsø. Der avleverte de og hentet feriereisende, men turen gikk kun videre til Oslo igjen hvor alle ble innlosjert på hotell for natten. Flyet var en av Norwegians irskregistrerte maskiner med halenummer EI-FJS. En Boeing 737-8JP.