Del

Å være ansatt som kabinpersonell i vestlige selskaper, kontra asiatiske, er visstnok to forskjellige verdener. Ifølge avisen The Economist, arrangeres det hver desember en bikinikonkurranse i den Kinesiske byen Qingado. Her deltar unge studenter helt nede i 15-årsalderen, der de viser seg frem for blant andre de store kinesiske flyselskapene. I Kina er det svært viktig at den kvinnelige delen av kabinbesetningen er attraktiv nok for passasjerene, skriver The Economist. 

Den kvinnelige seksualiteten blir utnyttet grovt, blant annet av China Southern Airlines. Selskapet krever at alle kvinnelige kabinansatte må være under 25 år, og ikke ha feil benstilling (X eller O-formede ben). 

I Japan Airlines må kvinnene ha fin hud. Indonesiske Garuda, nekter å ansette eldre gifte kvinner. Dette selskapet ble av Skytrax kåret til å ha det beste crewet i 2016. Ingen av de vestlige selskapene nådde opp til å bli nominert.

Lavkostselskapet VietJet har også spesielle krav til sine kvinnelige ansatte. Det vietnamesiske selskapet ansetter kun kvinner under 30, som er mellom 1,60 og 1,75 meter høye. De må også bruke mye sminke, ifølge The Economist. 

Det har heller ikke vært fritt for misbruk av kvinner i vestlige selskaper. Ryanair lanserte for noen år siden en kalender med sine peneste damer. På grunn av krass kritikk måtte Michael O’Leary trekke tilbake hele konseptet i 2015.

Et europeisk selskap som har satt krav til sine kabinansattes vekt, er Swiss International Air Lines. Selskapet har hevdet at ansatte må være av normalvekt for å kunne jobbe i midtgangen. Dette av sikkerhetshensyn. 

Les artikkelen til The Economist her.