Del

Det er NTB som skriver at Ryanair i forrige uke offentliggjorde at de håndterte 117 millioner passasjerer i 2016. Dette gir selskapet en økning på 15 prosent fra året før, og med det går de forbi Lufthansa med sine 109,7 millioner passasjerer.

Lufthansa har til nå vært størst, men består også av Austrian Airlines, Swiss, og Eurowings. Alle tallene til Lufthansa inkluderer også datterselskapene. Dette er første gang Ryanair har inntatt posisjonen som det største selskapet i Europa, målt etter passasjertall.

Samtidig skriver DN at SAS og Norwegian kan vise til gode resultater for desember. SAS fraktet 2,1 millioner passasjerer i julemåneden. Aldri før har så mange reist med SAS i desember tidligere.

– Det gleder meg å se at flere enn tidligere velger å reise med SAS, og at vårt nye tilbud på interkontinentale strekninger og fritidsreiser blir så godt tatt imot, sier Richard Gustafson, konsernsjef i SAS til DN.

Sammenlignet med desember i 2015, er dette en økning på hele 10,5 prosent. Norwegians økning i samme periode var på 20 prosent.