Del

I en pressemelding fra flyfabrikken Lockheed Martin forteller selskapet at de onsdag leverte F-35-maskin nummer 200. Maskinen tok av fra fabrikken ved Fort Worth i Texas, og landet ved Luke Air Force Base i Arizona omlag to tomer senere.

Maskinen har fått kjennetegnet AX-2 og tilhører det japanske luftforsvaret, men går inn i en flåte på totalt 46 maskiner ved Luke som brukes til opptrening av internasjonale piloter. Derav norske. F-35-programmet fortsetter å vokse raskt, og maskinen er nå operativ ved 12 forskjellige baser verden over. Dette inkluderer Italia og Israel. Norge venter å få sine første maskiner og F-35-piloter til Ørland i løpet av høsten i år.

Totalt er det nå logget 75.000 treningstimer, det er utdannet mer enn 380 piloter, og 3.700 personer tilknyttet vedlikehold av maskinen.