Del

I ett år har vi bodd i Colombia. Nærmere bestemt den gamle kartellbyen Cali. I flere år regjerte Cali-kartellet i dette området, men nå om dagen er det betraktelig roligere. Vi tok derfor steget ut i 2016 og solgte alt vi eide hjemme i Norge, med visshet om at det ville bli få turer hjemover i denne tida.

Billettprisene mellom Colombia og Norge er ikke akkurat billige. Den enkleste ruta til nå har vært KLM sin direkterute fra Cali til Amsterdam. Så videre til Oslo, og vår endestasjon i Nord-Norge. For en familie på tre kommer dette på tett på 40.000 kroner, én vei. Bestiller du tur-retur blir det gjerne noen tusenlapper billigere (!). Forstå det den som vil. 

Nå har vi bestemt oss for at eventyret er over, og det er på tide å komme seg hjem til kalde Norge igjen. For noen dager siden var det på tide å bestille hjemreisen. Bankkortet krøllet seg i pengeboka da jeg skulte bort på det. Men så kom jeg på en lys ídé! Av diverse årsaker har Sør-Amerika sterk tilknytning til Florida. Og hvem flyr direkte fra Florida? Jo, Norwegian (NAI).

(Fortsetter under bildet)

Bjørn Kjos og Norwegian sprer sine vinger over Atlanterhavet.
Foto: Wiki/Commons

Norwegians Dreamlinere går i skytteltrafikk mellom Fort Lauderdale og Oslo. Direkte. Vi bor i Cali, og herfra flyr American Airlines (AA) med sine 737-maskiner direkte til Miami Intl. Taxituren mellom Miami og Fort Lauderdale tar omtrent 30 minutter.

Prislapp? Først bestilte vi med AA til Miami. 7200 totalt for tre personer. Deretter bestilte vi tur fra Fort Lauderdale med Norwegian. 10947 kroner. Vi endte altså opp med en pris på litt over 18.000 kroner, i stedet for 40.000 kroner. I tillegg får vi fly med Norwegians Dreamliner. Det kommer til å bli en drøm!

PS: Måltid, bagasje, og setereservasjoner er også inkludert i denne prisen.