Del
Det håper Saab, som er helt i tet sammen med Lockheed Martin.
– Jeg tror vi får oppdraget, og jeg håper avgjørelsen kommer allerede i år, sier Jan Widerström, sjef for Saab i India, til Svenska Dagbladet.

Indiske myndigheter har gjort det klart at de vil ha enmotors jagerfly, og det gjør at det kun er F-16 og Gripen som står igjen av alternativene som har vært med så langt. Lockheed Martin stiller med Viper-modellen av den klassiske F-16.

India bruker blant annet Sukhoi SU-30, MiG-29 og Mirage2000
Foto: Wikimedia commons

Kontrakten vil være enorm for Saab. Gripen er allerede solgt til Brasil, der kontrakten på 36 fly hadde en verdi på 40 milliarder svenske kroner. India sier de vil ha 200 fly, så at det blir kniving til siste slutt om den gullkantede avtalen er det ingen tvil om, skriver SvD.

Les også: Super-JAS: får testflygingen utsatt

Mye gjenstår. De to konkurrentene venter nå på indias formelle invitasjon til å inngi tilbud. Først etter det vil vurderingsprosessen begynne for fullt.