Del

En ny internasjonal rapport som nylig ble presentert gir gode skussmål til «småflyplassen» Stavanger lufthavn, Sola. Avinor skriver at alle lufthavner med kapasitet på mellom 2,5 og 5 millioner avganger i året er definert som en småflyplass.

Høy regularitet

Statistikken viser at 88 prosent av flyene i 2016 var i rute. Det betyr at avgangene skjer minimum 15 minutter etter oppsatt rutetabell, ifølge Avinor. På rutene mellom Stavanger og Bergen var det høyest regularitet med 92,6 prosent.

– Å ligge i verdenstoppen kommer ikke av seg selv, sier lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen i ei pressemelding.

Verdenstoppen

Han forteller at punktlighet er en av de viktigste faktorene for å kunne gi de reisende en god flyplassopplevelse.

– Vi er fantastisk glade for å komme så godt ut her. Å drive flyplass er et stort puslespill, og det er veldig mange som har vært involvert i å plassere Sola helt i verdenstoppen på punktlighet, sier en fornøyd lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen.

Sola har 3500 ansatte. Disse blir dratt fram som svært viktig for at Sola kommer så godt ut. At Sola har utkonkurrert større og mer kjente flyplasser verden over, er spesielt gledelig ifølge direktøren.

– Det som er spesielt hyggelig er jo at vi her har konkurrert med flyplasser som ligger over hele verden, også de som har et mer stabilt klima enn det vi opplever her på kanten av Nordsjøen, forteller Lorentzen.

Bergen, Trondheim, og Oslo

Det er overvåkningsselskapet OAG (Official Aviation Guide) som står bak statistikken, og som nå har plassert Sola høyt opp. Newcastle er kåret til den aller beste i verden, og er en av tre som kom over 90 prosent punktlighet. Trondheim og Bergen er også inne på lista over de beste småflyplassene i verden, mens Oslo er på topp 20 av stoflyplassene. Norwegian er 13. mest punktlige flyselskap i verden med 79 prosent, og er derfor Norges mest punktlige.