Del

Torsdag morgen ble Norwegians rute fra Bardufoss forsinket med omlag én halvtime, skriver Folkebladet. Årsaken var at Avinors flygeleder hadde forsovet seg til jobb. Lasse Vangstein i Avinor sier at de beklager hendelsen overfor Norwegian og passasjerene. Flyet skulle ha lettet 06.40 torsdag morgen, men kom seg ikke avgårde før 07.04

– Dessverre klarte flygelederen å forsove seg i dag morges – i tillegg til en del værutfordringer og tåke på Gardermoen. Flyet på Bardufoss måtte også av-ises før avgang. Som en konsekvens av alle disse faktorene, måtte avgangen dessverre forskyves, sier pressetalsmann Vangstein til Folkebladet. 

Han sier at det ikke er vanlig at flygeledere forsover seg, men at det ikke er holdbart.

– Flygelederne er også mennesker, og dette er en menneskelig svikt. Alle har sikkert forsovet seg en eller annen gang. Konsekvensen her var at det påvirket veldig mange mennesker.