Del
Foto: Flickr common
Muslimer fra totalt syv land blir nå utestengt fra alle flyvninger inn til USA. Flere har måttet forlate flyene de har boardet.

Det nye forbudet fikk sin innledning med at immigrasjonskontrollen ved John F. Kennedy-flyplassen i New York anholdt to irakere som nettopp hadde ankommet landet. De to irakerne hadde fått visa til USA på grunnlag av at de hadde samarbeidet med amerikanske styrker i Irak, skriver Financial Times.

KLM: – Vi har avvist folk i dag

Bakgrunnen for denne nye håndhevelsen er en ordre Donald Trump signerte i går. I den fremgår det at alle flyktninger er utestengt fra USA i en periode på 120 dager.
I tillegg gjelder forbudet innreise for borgere fra de muslimske landene Syria, Irak, Iran, Sudan, Libya, Somalia og Jemen, dette i 90 dager.

KLM forteller at de har vært nødt til å nekte personer fra disse landene adgang til flyvninger i dag, og flere steder er det meldt om folk som har måttet forlate flyene etter å ha boardet, fordi tidspunktet for ordresigneringen har vært før flyene faktisk har tatt av.