Norsk Luftambulanse måtte gi opp redningssøk i Sverige

Del

Svensk politi ba lørdag om bistand fra Norge i forbindelse med et snøskred i Vassijärve i Nord-Sverige, på grensa mot Nordland fylke. Det er ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt usikkert om det har gått folk i skredet, men Norsk Luftambulanse ble utkalt fra Evenes flystasjon. Helikopteret måtte imidlertid gi opp forsøket på å komme seg til skredområdet, ifølge politiet.

– Helikopter fra Norsk Luftambulanse har vært på stedet, men har returnert til Evenes pga forverring av flyvær, skriver Midtre Hålogaland politidistrikt på Twitter.

Tre ekvipasjer fra Norske Redningshunder, og en drone-operatør fra Norsk Folkehjelp i Narvik er satt inn i søk. Dronen er, ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt, utstyrt med termisk kamera for å lette søket.

Det presiseres at ingen er meldt savnet etter skredet.

Oppdateres.