Del

Av: Arne Bunæs. Første gang publisert på Perspektivet mitt

Trip-report / reiseblogg. Cathay Pacific og Finnair:

Strekning: Bangkok – Hong Kong – Helsinki (og videre til Oslo)

Flytype: Bangkok – Hong Kong: B-777LR (Cathay Pacific)  Hong Kong – Helsinki A-350 (Finnair)

Turen ligger litt tilbake i tid. Men jeg noterer flittig når jeg flyr, og tar også endel bilder. Så det er ikke så mye som går meg hus forbi.

At returreisen gikk via Hong Kong med Cathay Pacific var egentlig ganske tilfeldig. Selskapet er jo i alliance med bl.a Finnair og Qatar. Det var en gunstigere pris for meg å reise via Hong Kong i dette tilfellet. Hadde altså en gjennomgående Finnair billett helt fra Bangkok via Hong Kong og Helsinki til Oslo. Og siden jeg aldri hadde fløyet med Cathay Pacific tidligere (kåret til en av verdens 10 beste flyselskaper), var det jo en fin anledning.

Allerede ved innsjekkningen på flyplassen i Bangkok skjønte jeg fort at Cathay Pacific var et selskap hvor passasjerservice og vennlighet var av største betydning.

Fikk tildelt priorityvoucher til fast-track for security, og adgangsvoucher til businessloungen. Alt gikk som smurt.

Businessloungen var Cathay Pacific sin egen. Den var flott. En smakfull innredet lounge med hyggelig personale og godt utvalg av snacks, småretter og drikkevarer av alle slag.

Hyggelig å tilbringe litt tid i rolige omgivelser før flyet skal gå.

Her er noen bilder fra loungen Bangkok som var kun for passasjer som reiste med Cathay Pacific:

Flyet til Hong Kong var en B-777-300LR. Dessverre var flytiden kun på drøyt to timer, så hadde ikke så store forventninger til service akkurat. Standarden hos europeiske selskaper er jo minimal på såvidt korte flyturer. Så jeg forventet kun litt drikke og snacks.

Men så feil kan man ta!

Vel ombord fikk vi tilbud om champagne eller juice så fort vi hadde satt oss. Setene var av typen flatbed, som på lange distanser. Men på en såvidt kort flyvning hadde jeg ingen planer om å sove. Så setet ble beholdt i oppreist stilling. Stort utvalg av underholdning via TV monitorene. Veldig bra.

Nedenfor kabinen på B-777-300ER.

Setet var av typen «liggesete», som på langrutene .

Straks etter avgang og etterat skiltet med fest setebeltet var slått av, ble det tilbudt drikkevarer.  Ikke fra tralle, men personlig bestilling og servering fra brett. Og på bordet selvsagt hvite duker. Det ble samtidig tatt opp bestilling på ønsket hovedrett. Oj, dette var folk som var effektive. Varm mat på 2 timers flyvning. Cathay har skjønt det. Ble servert deilig forrett og kjøttmiddag. Og selvsagt dessert og kaffe avec. Dette var storveis! Og tilbud om varme kluter fikk vi både før og etter måltidet.

Alle flyselskaper med respekt for seg selv tilbyr kaffe/avec som avsluttning på et deilig måltid!:

Og da var jeg klar for landing på Hong Kong internasjonale flyplass, etter en fantastisk flott 2 timers tur med Cathay Pacific. Service på veldig høyt nivå.

Det var en enorm flyplass. Vi landet i en ende av flyplassen, mens Finnairflyet hadde avgang helt motsatt. Først måtte vi gå minst en kilometer (det var rullefortau da) for å kunne bli sikkerhetsklarert. Når det var gjort gikk vi en etasje opp, og den samme kilometeren tilbake i etasjen over for å komme i loungen. Den var vansklig å finne. Men lykkes til slutt. Det ble en skikkelig nedtur. Stor, mørk upersonlig lounge uten særlige tilbud. Minnet mest om en ventehallen på en jernbanestasjon

Businessloungen til Cathay Pacific på Hong Kong flyplassen:

Så Hong Kong flyplass var jeg glad jeg ikke skulle tilbringe mye tid.

 

Hong Kong til Helsinki med Finnair.

Dette var en ren nattflyvning, med avgang 0030. Folk var trøtte og de fleste ville sove, naturlig nok.  Da var det godt å vite man hadde et komfortabelt sete som kunne legges ned i horisontalen. Jeg var ganske klar for det, etter at vi hadde kommet i lufta. Flyet var en A-350. Det mest moderne flyet i sin klasse, på høyde med Dreamlineren. Hadde god erfaring fra nedturen.

På denne turen var det kun asiatisk kabinbetjening. Ikke noe feil med det. Men det var tydlig at de manglet erfaring fra denne flytypen og var lite samkjørt. Men blide og hyggelig var de likevel.

Som seg hør og bør ble det servert forfriskninger på bakken, inkludert champagne til de som ønsket.

Så snart vi var i lufta ble det tatt opp bestilling på ønsket servering Jeg valgte kald laks. Deretter fikk vi utdelt varme kluter etter ca 45 minutter. Etter det skjedde det ikke så mye. Det tok ca 1 time før vi fikk drikkevarer. Min bestilte rødvin var iskald! Måltidet var greit nok. Så bare fram til å sove. Da var det godt med liggeseter.  Sov godt helt til vi nærmet oss Helsinki, en flyvning på rundt 10 timer. For de som ønsket det var det «åpen bar» som var åpen hele natten. Etter «self-service» metoden.

Fin servering av nattmat før vi gikk til sengs:

Bilde av kabinen på A-350:

Før landing Helsinki ble servert deilig varm frokost. Det smakte utmerket, med kaffe og juice:

Det var en helt grei tur, uten de store opplevelsene. det viktigste for de fleste var å kunne sove. De som ønsket å være våkne å se en film kunne forsyne seg med snacks og drikkevarer fra gally. Det var «selfservice». Men de fleste valgte å sove.

Ganske fasinerende å følge landingen på TV monitorene. Det var bl.a et kamera på flyhalen hvor landingen ble overført fra.

Tidlig landing i Helsinki. Rask pass og securitykontroll. En time til viderforbindelse til Oslo.

En rask og grei flyforbindelse fra Bangkok til Oslo. Mellomlandingen i Hong Kong tok jeg som en bonus. Ikke på grunn av selve flyplassen i Hong Kong, men for muligheten av å fly med Cathay Pacific!