Del

I disse dager avholdes Luftmaktseminaret på Luftkrigsskolen. En av de inviterte er en av Norges mest erfarne jagerpiloter, og nå F-35-instruktør, Morten Hanche. Han har flere ganger måttet forsvare Norges valg av jagerfly, overfor skeptikerne. Hanche klarte heller ikke legge skjul på sin frustrasjon under seminarets andre dag, onsdag.

– Dere må begynne å tro på oss, uttalte Hanche under hans innlegg fra talerstolen.

(Fortsetter under lenken)

Slik gikk det med F-35 i Red Flag-øvelsen

Satt på prøve

Selv har han flere ganger gitt uttrykk for F-35 sine evner, og gjentok disse da han tok opp temaet luft-til luft-kapabilitet, onsdag.F-35 har nettopp vært gjennom den svært krevende testen «Red Flag», hvor maskinen har blitt satt på prøve mot andre, fjerdegenerasjons jagere.

– Kongen

F-35 viste seg helt overlegen, og hadde 15 nedskytinger for hvert nedskutte F-35. Noe som er helt formidabelt.

– F-35 er kongen i lufta, ifølge Hanche, som under Luftmaktsseminaret hadde mer fokus på hvordan man skal utnytte Norges 51 nye kampfly, når alle er i landet.
– Det viktige er at både politikere og militære hovedkvarter finner ut hvordan vi skal velge å utnytte F-35, som allerede i November inneværende år, kommer til å fly i Norge.

Kommentar: «Slik jeg kjenner F-35, mener jeg at medias omtale har vært preget av misforståelser og urealistiske forventninger – noe som forøvrig synes å være en trend.»

Les mer på NOF.