Del

Onsdag var flere av toppene innen flybransjen samlet i Brüssel, i forbindelse med et møte i interesseorganisasjonen Airlines For Europe. Blant flere av de store, var også Bjørn Kjos i Norwegian. Han hadde fått med seg at Det Hvite Hus har gitt Norwegian Air International støtte for etablering av langdistanseruter i USA.

Donald Trumps pressetalsmann, Sean Spicer uttalte nemlig følgende tirsdag:

– USA har en stor økonomisk interesse i avtalen, sa Spicer i forbindelse med flylisensen som Norwegian fikk innvilget etter flere års kamp. 

– God beskjed å få

– Det var veldig bra å få den beskjeden. Men det var ikke så uventet, sier Kjos til Dagens Næringsliv, etter å ha fått høre hva Trump-administrasjonen mener om Norwegians planer for USA.

Kjos og Norwegian har møtt stor motstand fra amerikanske fagforeninger. Mye av årsaken er at de vil benytte utenlandsk besetning. Men Trump-administrasjonen ser det fra en helt annen vinkel. At Norwegian bruker Boeing 787 Dreamliner, samt at halvparten av besetningene er basert i USA, er noe Donald Trump verdsetter.

Flyvalg

– Vi har amerikanske ansatte, og amerikanske baser fordi det er fornuftig. Ikke fordi vi må. Det er sunn fornuft, sier Kjos til DN.

Når det gjelder valget av Boeing 787, foran europeiske Airbus, sier Kjos til samme avis at det ikke handlet om å få innpass i USA.

Som et apropos, kan vi nevne at Kjos’ nye samarbeidspartner, Michael O’Leary også var til stede på møtet. Han rakk å gi sin gamle rival, Kjos, en klem foran fotografene. Se bilde av det her.